​Okergeel - Shiatsupraktijk - Yoga

Verloop en inhoud van een behandeling

Een sessie duurt ongeveer een uur. Voor een eerste afspraak voorzie ik wat meer tijd. Ik start met een gesprek om zicht te krijgen op je klachten, je vragen en hoe je je op dat moment zelf voelt. 

Ik werk meestal op de grond op een futon (Japanse matras), soms op een behandeltafel. Ik werk steeds bovenop de kledij. Het is dus fijn als je makkelijke, soepele kledij draagt zoals een t-shirt en een legging, yoga- of joggingbroek. Indien gewenst kan je je ter plaatse even omkleden. De shiatsuruimte bereik je via een trap.

Ik werk steeds op een zachte, diepgaande manier en zoek naar wat gepast is voor jouw lichaam, naar wat jouw lichaam nodig heeft en kan verdragen. Sommige bewegingen kunnen pijnlijk of gevoelig zijn, maar dan gaat het steeds om een deugddoende pijn. Je kan zelf je grenzen steeds aangeven!

shiatsu behandeling

Belangrijk voor mij is dat je je welkom en op je gemak voelt. Van hieruit probeer ik te werken naar je maximale mogelijkheden om tot ontspanning te komen. Op die manier spreek ik het zelfhelend vermogen van je lichaam aan. 

 

Lichaam en geest ervaar ik als één geheel, wat vele mogelijke ingangspoorten geeft om met klachten aan de slag te gaan. Het fysiek werken beïnvloedt ook het emotioneel, mentaal en psychisch welzijn en omgekeerd. Bewustwording op een of meerdere van deze vlakken maakt verandering en heling mogelijk.

Afhankelijk van je vraag, geef ik soms ook voedingsadvies of oefeningen mee naar huis. Indien nodig verwijs ik je door naar een collega of een andere discipline.

Duur van een reeks behandelingen

De duur van een reeks behandelingen is erg afhankelijk van je vraag en van

de ernst van je klachten. Je kan ervan uitgaan dat hoe langer je reeds last hebt van bepaalde klachten, hoe langer de weg naar energetisch evenwicht en herstel zal zijn. Je kiest steeds zelf of je een volgende afspraak wil maken, afhankelijk van wat de behandeling met je doet.

Ook wanneer je weinig klachten hebt, kan het fijn zijn om geregeld een shiatsubehandeling te ondergaan en tijd te nemen om tot ontspanning te komen. Zo hou je je lichaam en geest gezond.

Voor een sessie betaal je 50€.

Een sociaal tarief of studententarief is mogelijk.  Vraag ernaar indien dat nodig is voor jou.

Een geschenkbon voor een ontspannende shiatsumassage kost 50€.

Tarief van een behandeling

Shiatsu behandeling in de praktijk

Coronamaatregelen

Het is geen enkel probleem om op dit moment voor een behandeling naar de praktijk te komen. Natuurlijk houd ik rekening met de lopende coronamaatregelen. Op dit moment houdt dit het volgende in:

- ik werk enkel op de tafel omdat het makkelijker is om elke behandeling alles te ontsmetten

- voor en na elke behandeling ontsmet ik alle raakoppervlakken zoals de tafel, het bodycushion, de stoel, de trapleuning, deurklinken en het toilet.

- na elke behandeling laat ik de praktijk verluchten

- je kan je handen wassen en in de praktijk staat er ook alcoholgel om je handen te ontsmetten

- we dragen beiden een mondmasker om elkaar te beschermen

- je brengt een grote handdoek mee om op de tafel te leggen

- als je ziek bent of je ziek voelt worden, verzet je de afspraak. Ik doe dat ook.

- ben je in contact gekomen met iemand die besmet is met het coronavirus, dan zal je in quarantaine moeten gaan en zal je ook de afspraak moeten verzetten tot na de quarantaine.

Het is niet zo fijn om hier steeds rekening mee te moeten houden, maar je zal zien, eens je op de tafel ligt, ben je het helemaal vergeten.

Het is zo belangrijk, zeker in deze tijden, dat we ons laten aanraken en masseren. Ons lichaam heeft dat contact nodig. Het zal onze weerstand alleen maar ten goede komen!