top of page

​Okergeel - Shiatsupraktijk - Yoga

Verloop en inhoud van een shiatsubehandeling

Een sessie duurt ongeveer een uur. Voor een eerste afspraak voorzie ik anderhalf uur. Ik start met een gesprek om zicht te krijgen op je klachten, je vragen en waar je graag verandering in wil brengen. 

Ik werk steeds bovenop de kledij. Het is dus fijn als je makkelijke, soepele kledij draagt zoals een t-shirt, een dunne trui en een losse broek of legging. Indien gewenst kan je je ter plaatse even omkleden.

De shiatsuruimte bereik je via een trap.

Ik werk steeds op een zachte, diepgaande manier en zoek naar wat gepast is voor jouw lichaam, naar wat jouw lichaam nodig heeft en kan verdragen. Sommige bewegingen kunnen pijnlijk of gevoelig zijn, maar dan gaat het steeds om een deugddoende pijn. Je kan zelf je grenzen steeds aangeven!

shiatsu behandeling

Belangrijk voor mij is dat je je welkom en op je gemak voelt. Van hieruit probeer ik te werken naar je maximale mogelijkheden om tot ontspanning te komen. Op die manier spreek ik het zelfhelend vermogen van je lichaam aan. 

 

Lichaam en geest ervaar ik als één geheel, wat vele mogelijke ingangspoorten geeft om met klachten aan de slag te gaan. Het fysiek werken beïnvloedt ook het emotioneel, mentaal en psychisch welzijn en omgekeerd. Bewustwording op een of meerdere van deze vlakken maakt verandering en heling mogelijk.

Afhankelijk van je vraag, geef ik soms ook voedingsadvies of oefeningen mee naar huis. Indien nodig verwijs ik je door naar een collega of een andere discipline.

Duur van een reeks behandelingen

De duur van een reeks behandelingen is erg afhankelijk van je vraag en van

de ernst van je klachten. Je kan ervan uitgaan dat hoe langer je reeds last hebt van bepaalde klachten, hoe langer de weg naar energetisch evenwicht en herstel zal zijn. Je kiest steeds zelf of je een volgende afspraak wil maken, afhankelijk van wat de behandeling met je doet.

Ook wanneer je weinig klachten hebt, kan het fijn zijn om geregeld een shiatsubehandeling te ondergaan en tijd te nemen om tot ontspanning te komen. Zo hou je je lichaam en geest gezond.

Shiatsu behandeling in de praktijk
bottom of page