​Okergeel - Shiatsupraktijk - Yoga

lies luts shiatsu therapeut

Over mezelf

Ik werd geboren in mei 1974 en groeide op in een warm gezin met een oudere broer en jongere zus. Mijn beide ouders besteedden veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling en opleiding en zo kwam ik al vroeg in contact met massage, meditatie en alternatieve/complementaire ziens- en geneeswijzen.

Ik kreeg er alle ruimte om mijn eigen weg te gaan. Ik erfde van hen de drang om steeds bij te leren, boeken te lezen en verder te ontwikkelen.

Samen met mijn man, kreeg ik drie fantastische zonen. Moeder zijn is mijn belangrijkste taak in dit leven. Ik ben er zeer dankbaar voor.

Daarnaast ben ik geboeid door het geheel van lichaam en geest en hoe beide elkaar beïnvloeden. Ik vind het fijn om samen met mensen op zoek te gaan naar wat het lichaam te vertellen heeft, hoe ze hier zelf verder mee aan de slag kunnen en hoe ik hen daarbij kan ondersteunen. 

Ik geraak steeds meer gefascineerd door het lichaam, de natuur, de seizoenen, het leven, ...

Sinds april 2016 werk ik in mijn eigen praktijk 'Okergeel Shiatsu en Yoga'. Hier kan ik mijn hele achtergrond van psychologie, coaching, shiatsu, cranio-sacrale technieken, orgaanmassage, yoga, voedingsadvies  en Chinese geneeskunde combineren. Hier voel ik me heel erg thuis.

Welkom!

 

 

Opleidingen

Ik studeerde klinische psychologie aan de K.U.Leuven. Nadien werkte ik vijftien jaar in een Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning, De Schommel. Tijdens deze jaren volgde ik ook een opleiding tot familiaal bemiddelaar bij MEDIV en werkte ik als vrijwilliger bij De Scheidingsschool. 

In avondonderwijs volgde ik de opleiding tuinaannemer en tuinontwerper, kennis die ik graag gebruik in mijn eigen tuin. Het is een plaats waar ik tot rust kom, mij één voel met de natuur om me heen, me dicht bij mezelf voel.

 

In 2014 startte ik de 3-jarige shiatsu-opleiding bij Alice Deen (Yu Sen, Diest). Sinds 2017 ben ik shiatsutherapeut C3, erkend door de Belgische Shiatsu Federatie (BSF). Ik assisteerde regelmatig in het eerste jaar en gaf zelf ook verschillende keren samen met een collega de basiscursus shiatsu.

Sinds 2018 volg ik opleiding in de Chi Nei Tsang of orgaanmassage bij Luc Leyten (Bewegen in Vrijheid) en in de Shiatsu Academie bij Dominique Respens.

In 2018 maakte ik ook kennis met yin yoga tijdens een teacher training bij Anat Geiger en Marcel Van De Vis Heil. Deze vorm van yoga vormt een perfecte aanvulling in mijn shiatsupraktijk. Mijn interesse in yoga blijft groeien! Ik maakte ook kennis met de Tao Yin Yoga en volgde zelf gedurende verschillende jaren Kundalini Yoga. Sinds januari 2019 geef ik yogalessen in mijn praktijk.

In september 2020 startte ik het basisjaar Chinese Geneeskunde bij OTCG (KdG Antwerpen). 

Mijn missie

Een Chinees gezegde zegt: “Tension is who you think you should be. Relaxation is who you are.” Is het niet zo dat we telkens opspannen, gespannen zijn, spanning krijgen wanneer we iets willen bereiken, iets willen bewijzen, aan verwachtingen van onszelf of van anderen willen voldoen? Op zich geen probleem, we hebben wat uitdagingen nodig. Maar wanneer de spanning blijft aanhouden of te intens wordt, kan het ons uit evenwicht brengen. De natuurlijke stroming van onze energie wordt verstoord, blokkades kunnen ontstaan, kostbare energie kan verloren gaan. Dit geeft klachten van allerlei aard die zich kunnen uiten op fysiek, emotioneel of mentaal vlak. Het is belangrijk dat we steeds terug het evenwicht vinden tussen spanning en ontspanning.

Shiatsu en yoga helpen om tot ontspanning te komen, om spanningen weg te werken, om energie terug te laten stromen en het evenwicht te herstellen. Daarnaast zijn het handige hulpmiddelen om tot meer bewustzijn te komen, bewust zijn van ons lichaam, gedachten, emoties en handelingen. Dit bewustzijn is het begin van verandering!

 

Door het geven van shiatsubehandelingen, workshops en yogasessies wil ik mensen ondersteunen om tot ontspanning te komen, om de energie terug te laten stromen, blokkades op te heffen en het zelfhelend vermogen van het lichaam aan te spreken. Hierdoor kan het lichaamsbewustzijn vergroten, komen mensen terug dichter bij Zichzelf, bij de eigen kern en kunnen er bewustere keuzes gemaakt worden. Wanneer ont-spanning mogelijk wordt en energie weer vrij kan stromen, komt er ruimte vrij voor verandering, voor herstel, voor vernieuwing.  

Shiatsu is voor mij niet alleen een vorm van masseren, het is een manier van leven, van in het leven staan, waardoor ik steeds dichter bij Mezelf kom. Yoga ondersteunt me daarbij. Via het aanbod in mijn praktijk Okergeel wil ik dit graag met je delen!

 

lies luts shiatsu therapeut