​Okergeel - Shiatsupraktijk - Yoga

Over mezelf

Ik studeerde klinische psychologie aan de K.U.Leuven. Nadien werkte ik vijftien jaar in een Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning, De Schommel. Tijdens deze jaren volgde ik ook een opleiding tot familiaal bemiddelaar bij MEDIV en werkte ik als vrijwilliger bij De Scheidingsschool. Ik ontmoette hier zoveel mensen die mij nog steeds nauw aan het hart liggen en die mij mee gevormd hebben tot wie ik nu ben!

In avondonderwijs volgde ik de opleiding tuinaannemer en tuinontwerper, kennis die ik graag gebruik in mijn eigen tuin. Het is een plaats waar ik tot rust kom, mij één voel met de natuur om me heen, me dicht bij mezelf voel.

 

In 2014 startte ik de 3-jarige shiatsu-opleiding bij Alice Deen (Yu Sen, Diest). Sinds 2017 ben ik shiatsutherapeut C3, erkend door de Belgische Shiatsu Federatie (BSF). Ik assisteerde regelmatig in het eerste jaar en gaf zelf ook verschillende keren met plezier de basiscursus (deel A van het eerste jaar) samen met een collega.

Sinds 2018 volgde ik verschillende dagen opleiding in de Chi Nei Tsang of orgaanmassage bij Luc Leyten (Bewegen in Vrijheid). Momenteel volg ik de Chi Nei Tsang 1 in de Shiatsu Academie bij Dominique Respens.

Ook In 2018 maakte ik kennis met yin yoga tijdens een teacher training bij Anat Geiger en Marcel Van De Vis Heil. Deze vorm van yoga vormt een perfecte aanvulling in mijn shiatsupraktijk! Mijn interesse in yoga blijft groeien! Ik maakte ook kennis met de Tao Yin Yoga en volgde zelf gedurende verschillende jaren Kundalini Yoga. Sinds januari 2019 geef ik yogalessen in mijn praktijk.

In april 2016 startte ik mijn eigen praktijk 'Okergeel' op. Hier kan ik mijn hele achtergrond van psychologie, coaching, shiatsu, cranio-sacrale technieken, orgaanmassage, yoga en voedingsadvies combineren. Hier voel ik me heel erg thuis.

Welkom!

Mijn missie

Een Chinees gezegde zegt: “Tension is who you think you should be. Relaxation is who you are.” Is het niet zo dat we telkens opspannen, gespannen zijn, spanning krijgen wanneer we iets willen bereiken, iets willen bewijzen, aan verwachtingen van onszelf of van anderen willen voldoen? Op zich geen probleem, we hebben wat uitdagingen nodig. Maar wanneer de spanning blijft aanhouden of te intens wordt, kan het ons uit evenwicht brengen. De natuurlijke stroming van onze energie wordt verstoord, blokkades kunnen ontstaan, kostbare energie kan verloren gaan. Dit geeft klachten van allerlei aard die zich kunnen uiten op fysiek, emotioneel of mentaal vlak. Het is belangrijk dat we steeds terug het evenwicht hervinden tussen spanning en ontspanning.

Shiatsu en yoga helpen om tot ontspanning te komen, om spanningen weg te werken, om energie terug te laten stromen. Daarnaast zijn het handige hulpmiddelen om tot meer bewustzijn te komen, bewust zijn van ons lichaam, spanningen, gedachten, emoties en handelingen. Dit bewustzijn is het begin van verandering!

 

Door het geven van shiatsubehandelingen, workshops en yogasessies wil ik je helpen om tot ontspanning te komen, om de energie terug te laten stromen, blokkades op te heffen en het zelfhelend vermogen van je lichaam aan te spreken. Hierdoor kan je lichaamsbewustzijn vergroten, kan je dichter bij Jezelf, bij je eigen kern komen en kan je bewustere keuzes maken. Wanneer je in de ontspanning kan gaan en energie weer vrij kan stromen, komt er ruimte vrij voor verandering, voor herstel, voor vernieuwing.  

Shiatsu is voor mij niet alleen een vorm van masseren, het is een manier van leven, van in het leven staan waardoor ik steeds dichter bij Mezelf kom. Yoga ondersteunt me daarbij. Via het aanbod in mijn praktijk Okergeel wil ik dit graag met je delen!

 

​© Okergeel - Shiatsu & Yoga

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now