top of page

​Okergeel - Shiatsupraktijk - Yoga

lies luts shiatsu therapeut

Over mezelf

Ik werd geboren in mei 1974 en groeide op in een warm gezin met een oudere broer en jongere zus. Mijn beide ouders hebben altijd veel aandacht gehad voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding en zo kwam ik al vroeg in contact met massage, meditatie en complementaire ziens- en geneeswijzen.

Ik kreeg er alle ruimte om mijn eigen weg te gaan. Ik erfde van hen de drang om steeds bij te leren, boeken te lezen en verder te ontwikkelen.

Samen met mijn man, kreeg ik drie fantastische zonen. Moeder zijn is mijn belangrijkste taak in dit leven. Ik ben er zeer dankbaar voor.

Daarnaast ben ik geboeid door het geheel van lichaam en geest, hoe beide elkaar beïnvloeden en de samenhang met de natuur en de seizoenen. Ik vind het fijn om samen met mensen op zoek te gaan naar wat het lichaam te vertellen heeft, hoe ze hier zelf verder mee aan de slag kunnen en hoe ik hen daarbij kan ondersteunen. 

Sinds april 2016 werk ik in mijn eigen praktijk 'Okergeel Shiatsu en Yoga'. Hier kan ik mijn hele achtergrond van psychologie, coaching, shiatsu, cranio-sacrale technieken, orgaanmassage, yoga, Chinese geneeskunde en integrale orthomoleculair therapie omzetten in de praktijk. Hier voel ik me heel erg thuis.

Welkom!

 

Opleidingen

Ik studeerde klinische psychologie aan de K.U.Leuven (1992-1997). Aansluitend werkte ik vijftien jaar in een Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning, De Schommel. Tijdens deze jaren volgde ik ook een opleiding tot familiaal bemiddelaar bij MEDIV en werkte ik als vrijwilliger bij De Scheidingsschool. 

In avondonderwijs volgde ik de opleiding tuinaannemer en tuinontwerper, kennis die ik graag gebruik in mijn eigen tuin. Het is een plaats waar ik tot rust kom, mij één voel met de natuur om me heen, me dicht bij mezelf voel.

 

In 2014 startte ik de 3-jarige shiatsu-opleiding bij Alice Deen (Yu Sen, Diest). Ik assisteerde regelmatig in het eerste jaar van de shiatsu-opleiding en gaf zelf ook verschillende keren samen met een collega de basiscursus shiatsu voor Yu-Sen. Sinds 2016 werk ik als shiatsutherapeut in mijn eigen praktijk.

Van 2018 tot 2020 volgde ik opleiding in de Chi Nei Tsang of orgaanmassage bij Luc Leyten (Bewegen in Vrijheid) en in de Shiatsu Academie bij Dominique Respens.

In 2018 maakte ik ook kennis met Yin Yoga tijdens een teacher training bij Anat Geiger en Marcel Van De Vis Heil. Deze vorm van yoga vormt een perfecte aanvulling bij mijn shiatsupraktijk. Mijn interesse in yoga blijft groeien. 

Ik maakte ook kennis met de Tao Yin Yoga en volgde zelf gedurende verschillende jaren Kundalini Yoga.

In 2022 volgde ik een erkende online opleiding Yin Yoga en Organ Health bij Mirjam Wagner en de opleiding Respiratory System en Pranayama bij Mirjam Wagner en David Lurey

Sinds januari 2019 geef ik yogalessen in mijn praktijk. In 2022 bouwden we de garage om tot een fijne yogaruimte. Bij mooi weer verhuizen we in de lente naar de tent in de tuin.

In het schooljaar 2020-2021 volgde ik het basisjaar Chinese Geneeskunde bij OTCG (KdG Antwerpen) waar ik mijn kennis van de Chinese geneeskunde, de meridianen en de acupunctuurpunten verdiepte.

In 2021-2022 volgde ik er ook de jaaropleiding Medische Qigong wat mijn energetische werk versterkte.

In januari 2023 startte ik de opleiding Integrale Orthomoleculaire Therapie bij KPNI Belgium. Ik rondde deze opleiding af in januari 2024.

Mijn missie

Een Chinees gezegde zegt: “Tension is who you think you should be. Relaxation is who you are.” Is het niet zo dat we telkens opspannen, gespannen zijn, spanning krijgen wanneer we iets willen bereiken, iets willen bewijzen, aan verwachtingen van onszelf of van anderen willen voldoen? Op zich geen probleem, we hebben wat uitdagingen nodig. Maar wanneer de spanning blijft aanhouden of te intens wordt, kan het ons uit evenwicht brengen. De natuurlijke stroming van onze energie wordt verstoord, blokkades kunnen ontstaan, kostbare energie kan verloren gaan. Dit geeft klachten van allerlei aard die zich kunnen uiten op fysiek, emotioneel of mentaal vlak. Het is belangrijk dat we steeds terug het evenwicht vinden tussen spanning en ontspanning.

Shiatsu en yoga helpen om tot ontspanning te komen, om spanningen weg te werken, om energie terug te laten stromen en het evenwicht te herstellen. Daarnaast zijn het handige hulpmiddelen om tot meer bewustzijn te komen, bewust zijn van ons lichaam, van onze gedachten, emoties en handelingen. Dit bewustzijn is het begin van verandering!

 

Door het geven van shiatsubehandelingen, workshops en yogasessies wil ik mensen ondersteunen om tot ontspanning te komen, om de energie terug te laten stromen, blokkades op te heffen en het zelfhelend vermogen van het lichaam aan te spreken. Hierdoor kan het lichaamsbewustzijn vergroten, komen mensen terug dichter bij Zichzelf, bij de eigen kern en kunnen er bewustere keuzes gemaakt worden. Wanneer ont-spanning mogelijk wordt en energie weer vrij kan stromen, komt er ruimte vrij voor verandering, voor herstel, voor vernieuwing.  

Shiatsu, yoga, bewegen, in de natuur zijn en gezonde voeding helpen mij om bewust in het leven te staan en steeds dichter bij mezelf, bij mijn kern te komen. Dit helpt mij om ook vanuit mijn kern contact te maken met de ander

Via het aanbod in mijn praktijk Okergeel wil ik dit graag met je delen!

 

lies luts shiatsu therapeut
bottom of page