top of page

​Okergeel - Shiatsupraktijk - Yoga

Okergeel Yoga

Yin yang yoga in kleine groep

 

Bij Okergeel kan je yogalessen in kleine groep volgen! Er is plaats voor 6 in de yogaruimte en 7 in de yogatent (na Pasen, zodra het weer het toelaat, tot aan de zomervakantie). Dat maakt het gezellig en geeft veel ruimte voor een persoonlijke aanpak. Er is geen voorkennis of flexibiliteit vereist. Kan je nog op de grond op een zitkussen zitten? Dan kan je mee komen doen. Ik pas de oefeningen aan aan ieders mogelijkheden. Twijfel je of deze yoga iets voor jou is, kom dan eerst eens een proefles mee volgen.

Bij yin yang yoga wisselen we houdingen uit de yin yoga (vooral zittende en liggende houdingen waar we wat langer in blijven, met ontspannen spieren) af met yangere oefeningen (waarbij we onze spieren gebruiken) om onze energie in beweging te brengen en wat kracht en stevigheid op te bouwen. We volgen hierbij de seizoenen: in de lente en de zomer doen we wat meer yange oefeningen, in de herfst en de winter wordt het yin-aandeel groter. Ook het moment in de dag maakt een verschil. 's Ochtends past iets meer yang om de stroming in ons lichaam op gang te brengen. 's Avonds is de les vaak wat yinner om weer tot rust te komen. Het grootste deel van de les bestaat steeds uit yin yoga. 

Alle lessen zijn gericht op het verbeteren en harmoniseren van onze vitaliteit en energiedoorstroming, op het opbouwen van lichaamsbewustzijn en het bewust leren loslaten van spanning. We eindigen elke les met een relaxatie en/of een meditatie.

Zomeraanbod

Losse yin yoga lessen

Deze zomer kan je inschrijven voor enkele losse yin yoga lessen in de tent

Data: donderdagen 4 juli, 11 juli, 22 augustus en 29 augustus van 19u30 tot 21u

15€/les

 

Workshopdag Yin yoga en kenzan bloemschikken

Daarnaast organiseer ik samen met Tiffany Bideloo een fijne ontspannende yoga en bloemendag 

op 18 augustus. Een workshop yin yoga in het teken van ons hart en het vuurelement, passend

bij de zomer, gecombineerd met een workshop kenzan. Voor beide workshops is geen voorkennis

vereist. We zorgen samen voor een zorgeloze dag met lichte lunch.

Meer info volgt nog, maar je kan alvast je interesse doorgeven, dan houden we je als eerste op

de hoogte!

Vroegboekprijs voor deze try-out tot 10 juli: 147€. Nadien 167€.

Ochtendmeditatie en stiltewandeling

Op enkele zaterdagochtenden in augustus ben je welkom in onze tuin voor een ochtendmeditatie

in de tent met aansluitend een korte stiltewandeling in veld en bos. We eindigen met een tas thee

in de tuin. Je kan tot vlak tevoren laten weten dat je graag aansluit via een sms naar 0468 106178.

Data: 17/8, 24/8 en 31/8 van 8u30 tot 10u

Bijdrage per ochtend: 5€

Yogareeksen vanaf september

 

De nieuwe yogareeksen starten op 2 september 2024 en lopen tot aan de kerstvakantie. 

Deze reeks bestaat uit 12 lessen (168 euro). Er vallen enkele weken weg in oktober.

De juiste data volgen nog.

 

De lessen gaan door op:

- maandagavond 17u30-19u00  

- maandagavond 19u30-21u00   

- woensdagochtend 9u00-10u30  

- vrijdagochtend 9u00-10u30  

Je kan op elk moment aansluiten indien er nog plaats is. Liefst schrijf je in voor een reeks,

dan ben je zeker van je plekje. Lukt een reeks niet, dan kan je inschrijven voor losse lessen.

Je betaalt dan 16 euro per les. Wie inschrijft voor een reeks krijgt voorrang.

Contacteer me via mail, gsm of via het contactformulier als je graag wil inschrijven.

Heb je nog een vraag, dan hoor ik het graag!

Meer uitleg over yin yoga

Anders dan andere vormen van yoga, doen we deze yoga met ontspannen spieren. Het zijn dan ook vooral zittende en liggende houdingen laag bij de grond. Door de yinne yogahoudingen lang aan te houden, krijgen we de kans om onze spieren beetje bij beetje te ontspannen en kunnen we inwerken op onze gewrichten en onze fascia, het bindweefsel in het lichaam waar veel spanning wordt vastgehouden.

Yin yoga zorgt voor een betere vochthuishouding en verhoogt de soepelheid van fascia en gewrichten waardoor de chi of levenskracht beter kan stromen. Lang opgeslagen spanningen kunnen stilaan losgelaten worden waardoor pijnklachten verbeteren en we ons fitter en beweeglijker voelen.

We leren bewust onze spieren te ontspannen en leren zo ons lichaam beter aan te voelen. Door het lichaamsbewustzijn te vergroten, kunnen we overmatige stress, verkeerde houdingen en spanningen ook beter aanvoelen, waardoor we in het dagelijkse leven sneller kunnen ingrijpen.

Elke houding is een uitnodiging om naar binnen te keren, een kans tot een korte meditatie. Onze ademhaling helpt ons daarbij. Zo geven we ons lichaam steeds opnieuw het signaal dat alles in orde is, kan ons zenuwstelsel tot rust komen en kunnen we, zelfs in de houding, een diepe ontspanning ervaren.

 

Meer uitleg over yang yoga

Bij yange yogahoudingen gebruiken we onze spieren. Deze houdingen brengen ons in onze kracht, verstevigen onze hara (ons buikcentrum) zodat we sterker en stabieler in het leven staan en goed in contact kunnen komen met onze kern, met wie we zijn. Ze zorgen voor een stevige basis, een fundament van waaruit bewegen in de wereld rondom ons makkelijker wordt.

Deze oefeningen zijn wat dynamischer zodat onze energie begint te stromen. We werken ook aan het versterken van buik- en rugspieren om zo een stevigere 'core' op te bouwen. Om spieren te versterken is herhaling en ritme belangrijk. Het is niet nodig om spieren volledig op te spannen om ze te versterken. Ook met zachte oefeningen bereiken we dit doel. Het vraagt soms wel wat uithouding en doorzettingsvermogen. Sterke rompspieren zijn ook belangrijk voor een mooie rechte houding en om rugklachten te vermijden of te verbeteren. 

Individuele yogasessies en assisted yin

Je kan ook een afspraak maken voor een individuele yogasessie wanneer een groepsles je niet aanspreekt of niet in je agenda past. Zo kan je zelf het moment en de frequentie kiezen. 

Bij 'assisted yin' laat ik je kennis maken met yin yoga door je in een aantal yogahoudingen te brengen en ik ondersteun je hierbij zodat je zelf heerlijk kan ontspannen. 

Daarnaast is het ook mogelijk om een oefenreeks samen te stellen om thuis mee aan de slag te gaan. We zoeken een aantal yogahoudingen op jouw maat en ik maak van elke houding een foto die ik je doorstuur.

Elk van deze sessies kan je online, via mail of telefoon boeken.

IMG_20220501_140117.jpg
IMG_20220501_135257.jpg
>
bottom of page