top of page

​Okergeel - Shiatsupraktijk - Yoga

Wat is Shiatsu?

Het Japanse woord shi-atsu betekent 'vinger-druk' en verwijst naar de oudste vorm van geneeskunde: genezen door middel van je handen. Aanraking is de meest instinctieve vorm van genezing. Denk aan het wrijven over een pijnlijke knie bij een kind dat gevallen is. We bezitten allemaal deze helende kracht in onze handen!

 

Shiatsu is een heel eenvoudige massagevorm ontstaan uit een heel oude vorm van masseren die in Japan Anma en in China Anmo of Tuina wordt genoemd. Er wordt hierbij krachtige, zachte of subtiele druk uitgeoefend met handpalmen, duimen en soms ook ellebogen. Daarnaast wordt er ook gebruikgemaakt van strekkingen en rotaties om de spieren en omloopstelsels in het lichaam te beïnvloeden. Er wordt gewerkt op energiepunten (tsubo's) en energiebanen (meridianen) die door ons lichaam lopen.

shiatsu drukpuntmassage

Shiatsu wordt ook wel 'drukpuntenmassage' genoemd. Steeds tracht men het Ki, de subtiele lichaamsenergie (ook wel Chi of Qi genoemd) terug in balans te brengen. Deze harmonie in het menselijk lichaam is essentieel voor de gezondheid. Hierdoor wordt het zelfhelend vemogen van het lichaam gestimuleerd. Wanneer de energie weer evenwichtig gaat stromen, kunnen lichaam en geest zich herstellen en kunnen ziektes voorkomen worden en genezen.

 

In de Oosterse filosofie vormen lichaam en geest één geheel. Shiatsu is dan ook helend bij zowel fysieke als emotionele en psychische klachten. Shiatsu is perfect combineerbaar met klassieke geneeskunde en complementaire therapieën.

bottom of page